X. ÁDÁM JENŐ DALVERSENY

Ádám Jenő Zeneiskola - Alapfokú Művészeti Iskola

5000 Szolnok, Óvoda u. 5.

Tel.: 56-514-526

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Közlemény

 

A Magyar Kormány által 2020. március 11-én elrendelt rendkívüli helyzetre és az ahhoz kapcsolódó intézkedésekre, a hazai diákság és pedagógus közösség védelme érdekében a 2020. május 22-24. közötti időpontra tervezett X. Országos Ádám Jenő Dalverseny elmarad. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkársága és az Oktatási Hivatal a következő hónapokban – további intézkedésig – az országos tanulmányi és művészeti versenyek közül kizárólag az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek (OKTV) országos döntőinek megszervezését támogatja.

Közöljük az OH levelét.

Köszönjük az eddigi érdeklődést, figyelmet és a jelentkezéseket!

A Szolnoki Ádám Jenő Zeneiskola Vezetősége

 

Tisztelt Intézményvezető Asszony/Úr!

 

Tekintettel a Magyar Kormány által 2020. március 11-én elrendelt rendkívüli helyzetre és az ahhoz kapcsolódó intézkedésekre, a hazai diákság és pedagógus közösség védelme érdekében az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért felelős államtitkársága és az Oktatási Hivatal a következő hónapokban – további intézkedésig – az országos tanulmányi és művészeti versenyek közül kizárólag az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek (OKTV) országos döntőinek megszervezését támogatja.

 

Kérjük Önt mint az országos művészeti versenyek egyikének szervezőjét, hogy a verseny elmaradásáról a lehető legrövidebb időn belül értesítse a nevező iskolákat.

 

Sajnálattal vesszük tudomásul a kialakult világjárvány okozta rendkívüli helyzetet, az Önök szíves együttműködését és megértését is kérve,

Pongrácz László

főosztályvezető

OKTATÁSI HIVATAL Köznevelési

Programok Főosztálya H-1055

BUDAPEST, SZALAY U. 10-14. Tel.:

+36-1-374-2384

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 
 

 

A verseny időpontja: 2020. május 22-24.

Rendező: Ádám Jenő Zeneiskola - Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 040448
5000-Szolnok, Óvoda u. 5.
Tel/fax: 56/514-526
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,
Honlap: www.adamjenozenesuli.hu

A verseny célja: a magánének tanszak művészetpedagógiai eredményeinek bemutatása. Tehetségkutatás.

A verseny fordulói: Iskolai válogatók, országos verseny (egyfordulós).

A verseny jellege: Gyakorlati verseny.

A nevezés feltétele: A versenyre az alapfokú művészetoktatási intézmények magánének szakos növendékei nevezhetnek. A versenyre való nevezés és az azon való részvétel ingyenes. Az iskolai válogatók után egy intézményből maximum 3 növendéket lehet nevezni.

A verseny helyszíne: Megyeháza (Díszterem), 5000 Szolnok, Kossuth út 2.

Korcsoportok:
I. korcsoport: Az 1999. június elseje után.
II. korcsoport: Az 1999. június elsején, illetve 1999. június elseje előtt született növendékek. A felső korhatár: 26 év (2020. június elsejéig be nem töltött 27. év).

A verseny követelményei: A versenyműsort minden fordulóban kotta nélkül kell előadni!

A versenyen csak a nevezésnek megfelelő művek énekelhetők. A nevezést követően a leadott műsoron változtatni nem lehet. A versenykiírásban meghatározott időkeretet nem lehet túllépni. A versenyzőnek a sorsolás szerinti sorrendben kell versenyeznie.

A verseny helyszínén a versenyműsor eredeti kottáit a nevező intézménynek – a jogtisztaság miatt – biztosítania kell!  

A verseny anyaga: kötelezően választható és szabadon választott mű.

I. korcsoport: Kötelezően választható mű: Egy magyar népdalfeldolgozás, vagy egy XX. századi magyar dal. Szabadon választott dal: A dal kötelezően magyar nyelven adható elő. Maximális műsoridő 7 perc.

II. korcsoport: Kötelezően válaszható mű: Egy romantikus, vagy egy klasszikus dal Szabadon választott művek: Egy, a kötelezőtől eltérő stílusú dal, ária, arietta Egy XX. századi dal (nem könnyűzene). A művek eredeti vagy magyar nyelven adhatók elő. Maximális műsoridő 11 perc Ajánlott gyűjtemények: Ádám Jenő: A dal mesterei kötetek Kerényi Miklós György: Énekiskola Fekete Mária: A magyar dal mesterei (Kortárs ZeneMűhely, KZ. 02.) Kodály Zoltán: A magyar népzene Bartók Béla: Nyolc magyar népdal A nevezés módja: A nevezési lap/adatvédelmi nyilatkozat a rendező iskola honlapjáról letölthető, melyet a rendező iskola nevére és címére, postai úton, eredeti példányban kell eljuttatni 2020. március 17-ig. Kérjük a nevezési határidő pontos betartását!  

A verseny díjai: A versenybizottság korcsoportonként I., II., III. helyezést és különdíjakat ad ki.

Részvételi díjak: A versenyzők és kísérő tanáraik utazásáról és részvételének egyéb feltételeiről (szállás, étkezés) a nevező intézmény gondoskodik.

A versenyzők részvételi költsége kétféle módon - előre - fizethető: a nevező intézmény vagy a tanuló/jelentkező által.

Az országos verseny jelentkezési/nevezési határideje: 2020. március 17. Kérjük a nevezési határidő pontos betartását! Szeretettel várunk minden kedves jelentkezőt! A verseny szervező titkára: Vajna Katalin Telefon:(56) 514-526 Mobil: (20) 94-93-462

A Nevezési lap és a Nyilatkozat letöltése

Szállás étkezés jelentkezési lap felkészítő tanár

Szállás étkezés jelentkezési lap versenyzők

 

 

 

     

A IX. Országos Ádám Jenő Dalverseny képeit Galériánkban nézhetik meg.